Ik ben gedagvaard

Wanneer er een deurwaarder bij uw huis of zaak langskomt met een dagvaarding voor een Franse rechtbank, zult u meteen veel vragen hebben, zoals: Wat staat hierin? Wanneer moet ik reageren? Moet ik naar Frankrijk afreizen? Moet ik een advocaat inschakelen?

Pont Neuf Advocatuur legt u uit wat u kunt verwachten zodat u met een gerust hoofd de beste beslissingen kunt nemen. Hieronder kunt u over een voorbeeld lezen.

Een dagvaarding voor de Franse rechter

“Ik heb van de deurwaarder in Nederland een dagvaarding ontvangen om op een bepaalde datum voor de handelsrechtbank in Nantes te verschijnen. Moet ik daar in persoon bij aanwezig zijn? En ben ik verplicht om een advocaat in te schakelen?”

Handelsrechtbank in Frankrijk

Pont Neuf Advocatuur kan u helpen om de dagvaarding te ontcijferen en te beslissen of u zelfstandig of via een advocaat optreedt. Pont Neuf Advocatuur kan ook voor u optreden, bewijsmateriaal verzamelen en verweer voeren.

Verder lezen over  rechterlijke procedures in Frankrijk

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur van dienst kan zijn als u gedagvaard bent of iemand wilt dagvaarden in Frankrijk? Neem dan contact op