Huis of vastgoed in Frankrijk

Pont Neuf Advocatuur is gespecialiseerd in alle wat complexere vraagstukken omtrent vastgoed in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld:

  • Wat houdt dit recht van overpad eigenlijk in?
  • Mag ik op deze plek een zwembad plaatsen?
  • Mag ik aan toeristen verhuren?
  • Ik sta geblokkeerd met een aannemer
  • Ik ben geconfronteerd met de Franse belastingdienst

Hieronder kunt u in twee voorbeelden meer lezen.

Pont Neuf Advocatuur biedt ook ondersteuning bij omvangrijke projecten van (semi-)professionele investeerders in het Franse onroerende goed. Vraag om referenties.

Onverwachte tegenvaller na het tekenen van het compromis de vente

Compromis de vente is de gebruikelijke benoeming in Frankrijk voor een gewoon koopcontract voor onroerend goed.

“Ik ben bezig om samen met mijn kinderen een vakantiehuis te kopen in de Bourgogne. Er stroomt een rivier langs het stuk grond. Recentelijk zijn wij erachter gekomen dat de rivier regelmatig overstroomt waardoor deze de kelder en tuin beschadigt. We hebben de bezichtigingen met een makelaar gedaan en deze heeft ons het voorlopige koopcontract laten tekenen. Wat kunnen wij doen?”

Onze juridische ondersteuning bij de aankoop van dit huis in Frankrijk

Samen nemen wij het voorlopig koopcontract door en stellen wij met inachtneming van alle overige relevante informatie een gepaste strategie vast, zodat u de beste beslissing neemt: afhaken, heronderhandelen of gewoon doorgaan.

Ik wil af van mijn compromis de vente

“Onder druk van de bank heb ik mijn wijngaard voor een lage prijs verkocht. Er heeft nog geen notariële overdracht plaatsgevonden. Een vriend biedt een veel hogere prijs voor mijn wijngaard. Kan ik aan hem verkopen i.p.v. de eerste koper?”

Ondersteuning bij verkoop van dit vastgoed in Frankrijk

Ook hier nemen wij het voorlopig koopcontract met u door en stippelen wij met inachtneming van alle overige relevante informatie een gepast strategie uit, zodat u niet onbedoeld in een rampscenario terechtkomt.

Ondersteuning voor uw copropriété (vereniging van eigenaren), SCI (société civile immobilière) of indivision (onverdeeld eigendom)

Wij adviseren ook met betrekking tot collectief eigendom: indivision, copropriété, SCI, etc. De SCI is een populair rechtsvehikel in Frankrijk voor het in bezit hebben van vastgoed met 2 of meer personen. Bijvoorbeeld:

  • Een verdeling uitwerken
  • Omgaan met een lastige aandeelhouder in de SCI
  • SCI geblokkeerd

Door op de volgende links te klikken kunt u meer lezen over:

Is uw Franse SCI toekomstbestendig?

Nieuwe regels verhuur in de SCI

 

Ondersteuning voor uw grootschalig vastgoedproject in Frankrijk

Wij kunnen u assisteren met alle juridische facetten van uw grootschalig vastgoedproject in Frankrijk. Vraag om referenties.

 

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur van dienst kan zijn met uw huis of vastgoed in Frankrijk? Neem dan contact op