Over Pont Neuf Advocatuur, kantoor van mr. Elisabeth Grunberg

In 2018 heb ik Pont Neuf Advocatuur opgericht, één van de weinige adressen in Nederland waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor professioneel juridisch advies op het gebied van Frans recht.

Ik werk samen met een uitgebreid netwerk van aanvullende dienstverleners, zoals bijvoorbeeld vertalers, deurwaarders, notarissen, fiscalisten of onderzoeksbureau's.

Meer over mijn juridische opleiding:

Ik heb een afgeronde studie rechten aan de Universiteit van Straatsburg en ben volledig opgeleid aan de advocatenschool in Parijs. En in 1995 beëdigd door de Balie in Parijs en daarmee advocaat in het Franse recht. Tevens heb ik aan de New York University een Master in Amerikaans recht behaald evenals het toelatingsexamen tot de New York Bar. Sinds ik in Nederland woon heb ik ook een aantal cursussen Nederlands recht gevolgd, waardoor ik bekend ben met de Nederlandse juridische terminologie.

Meer over mijn beroepservaring:

Naast ruime internationale ervaring bij advocatenkantoren in New York, Parijs, Amsterdam en Den Haag, heb ik tevens ervaring opgedaan in het Nederlandse bedrijfsleven:

  • Als bedrijfsjuriste Europa-wijde contracten en wet- en regelgeving op het gebied van elektriciteit, in de datacenter-branche,
  • Als wet- en regelgevingsjuriste in de maritieme technologie branche.

Mede door deze ervaringen ben ik in staat om nieuwe situaties snel en accuraat in kaart te brengen en effectief om te gaan met grensoverschrijdende situaties.

Meer over mijn permanente opleiding en de toegang tot ontwikkelingen in het Franse recht:

Mijn juridische kennis hou ik op peil door naast de verplichte permanente opleiding (20 uur per jaar) regelmatig vakliteratuur op het gebied van ondernemingsrecht, en diverse juridische nieuwsbrieven met actualiteiten over wetgeving of uitspraken te lezen. Ik beschik over een klantaccount bij een juridische uitgever in Frankrijk en kan op elk moment een papieren naslagwerk bestellen. Daarnaast heb ik toegang tot alle materialen van de Parijse Orde van advocaten. 

Meer over mijn overige beroepsactiviteiten:

  • Door mijn lidmaatschappen bij MKB Den Haag en NFCC (Netherlands France Chamber of Commerce) ben ik betrokken bij het Haags bedrijfsleven en de wereld van Nederlandse bedrijven of particulieren die in Frankrijk ondernemen.
  • Ik ben lid en vertegenwoordiger voor Nederland van vereniging APPEAL-E. Deze vereniging behartigt de belangen van Parijse advocaten die in het buitenland werkzaam zijn, zoals mijzelf.
  • Ik ben oprichter en lid van de werkgroep ABRN, Advocaten Buitenlands Recht in Nederland.
  • Op sociale media en op de site van Pont Neuf Advocatuur publiceer ik regelmatig nieuwsberichten over het Franse recht. 

Meer over mijn vrijetijdsbesteding:

  • Ik deel mijn leven met mijn echtgenoot Pierre, samen hebben wij twee kinderen en een kat
  • Piano-liefhebber, ik geniet van het spelen op mijn Bechstein-vleugel.
  • Mede-oprichter Europascouts- en Gidsen Nederland
  • Mede-oprichter Talents Hayeguilles, zakelijk netwerk voor Franstaligen in regio Den Haag

De naam Pont Neuf Advocatuur

De naam Pont Neuf is zeer bewust gekozen.

De Pont Neuf is, ondanks zijn naam, de oudste brug van de stad. Koning Hendrik III legde in 1578 de eerste steen en koning Hendrik IV, die aan de brug zijn naam gaf en wiens standbeeld midden op de brug staat, wijdde de brug in 1607 in. Met 238 meter is de Pont Neuf de op drie na langste brug van Parijs. De brug heeft twaalf fraaie rondbogen en bestaat uit twee delen. Een deel bestaande uit vijf bogen dat de linkeroever verbindt met het Île de la Cité, en een deel van zeven bogen dat dit eiland verbindt met de rechteroever van de Seine. Op het Île de la Cité is het historische Paleis van Justitie gevestigd.

De Pont Neuf staat dus voor verbinding tussen de oevers van de Seine, de rechtspraak en de twee delen van Parijs. Net zoals Pont Neuf Advocatuur staat voor verbinding tussen Nederland en Frankrijk. Voor alle Nederlanders, particulieren en bedrijven, die belangen hebben in Frankrijk en daarbij soms tegen juridische uitdagingen aanlopen. Pont Neuf Advocatuur helpt hen om deze juridische weg te bewandelen en obstakels weg te nemen. Zodat hun belangen in Frankrijk worden behartigd en hun doelen worden gerealiseerd. Pont Neuf Advocatuur vormt hiermee hun verbinding, hun brug tussen Nederland en Frankrijk!  

naamgeving-pontneuf.jpg