Een rechterlijke expertise in Frankrijk

Ook wanneer u niet in Frankrijk woonachtig bent kunt u op een dwingende manier te maken krijgen met een Franse rechterlijke expertise. Meestal heeft dan een rechter besloten dat een bepaalde deskundige een bepaald onderzoek gaat doen. Hieronder leest u twee voorbeelden en hoe wij u daarin kunnen helpen.

Een rechterlijke expertise in Frankrijk aanvragen

“Vorig jaar heeft mijn bedrijf contacten met enkele buitenlandse partners gehad over mogelijke productie van onze nieuw ontwikkelde technologie. Nu vermoed ik dat ons contact in Frankrijk zich ons vertrouwelijk knowhow heeft toegeëigend. Hoe kunnen wij dat bewijzen? En hoe kunnen wij onze schade berekenen?”

Wij helpen u beoordelen wat uw kans van slagen is voor een verzoek tot rechterlijke expertise in Frankrijk, bepalen op welk specialisatiegebied de deskundige moet zijn ingeschreven en wat de exacte omvang van zijn of haar opdracht dient te zijn, zodat een onderzoek de verwachte vruchten afwerpt. Daarnaast helpen wij u uw schade aan de hand van de geldende maatstaven in Frankrijk te berekenen zodat u uw verwachtingen kunt aanpassen.

Deelnemen aan een rechterlijke expertise in Frankrijk

“Vorig jaar heb ik mijn tweedehandsauto ingeruild bij een Franse autodealer. De huidige eigenaar klaagt over verborgen gebreken en ik ben opgeroepen tot een expertise in Perpignan. Wat heeft dit voor gevolgen?”

Wij helpen u de gevolgen van een oproep tot expertise in kaart te brengen, zodat u de meest gepaste vervolgacties kunt ondernemen en uw risico kunt minimaliseren.

Bent u al betrokken in een lopende procedure in Frankrijk? Lees hier meer.

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur van dienst kan zijn? Neem dan contact op