Ondernemen in of met Frankrijk

Exporteren, investeren, een bedrijf in Frankrijk opstarten – dit brengt tal van vraagstukken met zich mee. Pont Neuf Advocatuur kan u informeren en adviseren over onderwerpen zoals bedrijfsvormen, voorschriften voor producten (wet- en regelgeving), subsidie.

Bestuursrechtelijke onderzoeken in Frankrijk en de informatieplicht van de verkoper naar Frans recht

“De milieu-inspectie heeft bezwaren geuit over mijn cacaoverwerkingsbedrijf in de haven van Boulogne. Ik ben momenteel echter mijn aandelen aan het verkopen. Hoe kan ik het beste reageren?”

Onze aanpak bij Franse bestuursrechtelijke onderzoeken en de informatieplicht van de verkoper

Wij helpen u het risico van de milieuhandhaving door de Franse autoriteiten goed in kaart te brengen, in samenwerking met milieuspecialisten, en de meest gepaste acties uit te stippelen. Met behulp van deze eerste stap kunnen wij vervolgens de contouren van uw informatieplicht als verkoper goed schetsen, zodat u uw aandelen met een gerust hoofd kunt verkopen.

Webshop uitbreiden naar Frankrijk

“Mijn Nederlandse webwinkel loopt goed en ik wil hiermee uitbreiden naar Frankrijk. Wat moet ik doen om de webshop Frankrijk-compliant te maken?”

Onze aanpak bij online verkoop op de Franse markt

Wij nemen de eigenschappen van uw webshop door om de juiste vereisten uit te stippelen, zodat u zorgeloos naar de Franse consument kunt uitreiken. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de wet- en regelgeving op uw producten, naar het consumentenrecht en eventueel naar Franse bedrijfsvormen, en kunnen wij algemene voorwaarden voor u opstellen.  Voor de aanpassing van de taal naar de Franse marketing-standaarden kunnen wij u verwijzen naar gepaste dienstverleners, zodat u ook succesvol kunt uitbreiden.

Een SAS oprichten

Een SAS (société par actions simplifiée) is een populaire type handelsvennootschap in Frankrijk, die veel flexibiliteit biedt. In Frankrijk is het niet noodzakelijk om voor de oprichting van een vennootschap naar een notaris te gaan; wij kunnen dit voor u doen en een inschrijving bij de KvK regelen. Wel moet u in Frankrijk rekening houden met enige jaarlijkse overhead-kosten ongeacht de omzet of de winst.

Verder lezen over juridische hulp in Frankrijk

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur van dienst kan zijn? Neem dan contact op