Incasso

Pont Neuf Advocatuur kan u op verschillende manieren helpen:

  • de situatie zonder rechterlijke procedure oplossen door de debiteur aan te manen, eventuele gesprekken te voeren en betaling op te volgen;
  • een betalingsbevel of een veroordelend vonnis verkrijgen en ten uitvoer leggen;
  • een Nederlandse uitspraak in Frankrijk ten uitvoer leggen;
  • een zekerheidsrecht vestigen.

Hieronder kunt u over drie voorbeelden lezen met betrekking tot incasso.

Faillissement in Frankrijk

“Ik heb vernomen dat mijn Franse afnemer failliet is verklaard en heb nog een flink bedrag van hem tegoed. Hoe kan ik dit controleren en wat zijn mijn opties?”

Onze aanpak bij faillissementen in Frankrijk

Pont Neuf Advocatuur kan voor u de status van het faillissement beoordelen, en ook bewaken. Daarna kijken wij samen naar de termijnen en de mogelijkheden om zowel juridisch uw claim in stand te houden als ook effectief gelden te incasseren.

Een langslepende vordering in Frankrijk zeker stellen

“Ik heb lang geleden geld aan een vriend geleend, dat nog niet is terugbetaald. De vriend woont nu in Frankrijk en ik heb vernomen dat hij ziek is en misschien niet lang meer te leven heeft. Wat kan ik het beste doen om mijn vordering zeker te stellen?”

Onze aanpak bij het geleidelijke zekerstellen van een oude vordering in Frankrijk

We kijken samen naar alle omstandigheden en zoeken een manier om de vriend te brengen tot een schuldbekentenis. Dit zal toegespitst zijn op de regels in Frankrijk of in Nederland, afhankelijk van de plaats waar de vriend eigendommen heeft, waarop geëxecuteerd zou kunnen worden, of die hij in een testament kan toebedelen.

Verhaal van bedrijfsschulden op privé-eigendom van bestuurder in Frankrijk

“Mijn stichting is in Nederland veroordeeld tot het uitbetalen van een geldbedrag. Kan mijn schuldeiser dit gaan verhalen op mijn privé-jacht dat in de haven van Saint-Tropez ligt aangemeerd?”

Onze aanpak bij verhaal op privé-eigendom

We kijken naar hoe de veroordeling er precies uitziet, en hoe de zaken binnen de stichting geregeld zijn. Mogelijk is het noodzakelijk om hiervoor eerst uw Nederlandse advocaat te betrekken, die de situatie volgens de Nederlandse regels kan beoordelen. Daarna bespreken wij de opties om de jacht in te zetten of veilig te stellen.

Verder lezen over hulp bij incasso in Frankrijk

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur van dienst kan zijn met een incasso of een schuldenverhaal in Frankrijk? Neem dan contact op