Contracten met Frankrijk

Pont Neuf Advocatuur wordt gebeld met vragen zoals:

  • Mag ik stoppen met werken met mijn Franse distributeur?
  • Hoe kan ik in ruil voor mijn vordering een deelname nemen in deze Franse SARL?
  • Moet ik de nieuwe voorwaarden van mijn Franse toeleverancier aanvaarden?

Wij helpen u aan een duidelijk inzicht en aan de beste gereedschap om verder te gaan. Hieronder kunt u twee voorbeelden zien.

Optimaal omgaan met complexe contracten in de Franse taal

“Mijn bedrijf heeft een aanbesteding met een Frans waterbedrijf gewonnen. Het waterbedrijf stuurt ons nu een groot aantal Franstalige documenten, ter ondertekening. Ik begrijp er niet zo veel van en kan de samenhang van deze documenten niet beoordelen. Welke stappen kan ik het beste ondernemen? “

Onze aanpak juridisch advies bij contracten met Frankrijk

Wij bekijken samen welke rol een advocaat hierin kan spelen, naast die van de tender manager en overige specialisten van de Franse taal, zoals taaldocenten of gespecialiseerde dienstverleners. Als jurist kunnen wij u wijzen op de juridische impact van de documenten en de risico’s in kaart brengen.

Een samenwerking aangaan met een bedrijf in Frankrijk

“Mijn bedrijf heeft met een Frans bedrijf een LOI (letter of intent) getekend, die verwijst naar Frans recht. Wij willen echter liever met een andere partner verder. Wij hebben met een gewone brief laten weten dat wij van de LOI afzien, maar het Frans bedrijf eist schadevergoeding. Wat moeten wij hierop antwoorden?”

Wij inventariseren de risico’s en behartigen uw belangen tegenover het Frans bedrijf

Wij kunnen de exacte termen van de LOI beoordelen en met u een strategisch plan maken om gepaste actie te ondernemen, en uw risico’s te minimaliseren.

Verder lezen over ondersteuning bij contracten in Frankrijk

Neem contact op

Meer weten over hoe Pont Neuf Advocatuur u kan ondersteunen bij het Franse contractenrecht? Neem dan contact op