Permanente opleiding 2021

dinsdag 18 januari 2022

Advocaten in Nederland en in Frankrijk moeten minimaal 20 uur per jaar aan permanente opleiding afleggen. Hiervoor bestaat er een brede scala aan keuzes. Bent u benieuwd naar waarin mr. Elisabeth Grunberg van Pont Neuf Advocatuur zich in heeft verdiept?

In 2021 heb ik de meeste uren opleidingsuren besteed aan actualiteiten op bestaande expertisegebieden naar Frans recht: contracten, Incoterms, BTW-regels bij online verkoop in de EU, vennootschappen, fiducie (vergelijkbaar met beherende stichting). Daarnaast, procederen in hoger beroep en in cassatie, grensoverschrijdende nalatenschappen en grensoverschrijdende letselsituaties. Op het gebied van beroepsvaardigheden heb ik een cursus soft skills en een cursus over het “merk advocaat” gevolgd.

In totaal meer dan 30 uur. Bijzonder is natuurlijk nog steeds dat al deze cursussen ook dit jaar online hebben plaatsgevonden.

Daarnaast houd ik de kennis bij door het vaktijdschrift Bulletin Rapide de Droit des Affaires te lezen alsmede diverse dagelijkse berichten.

Ook Pont Neuf Advocatuur werkt er hard aan om scherp te blijven!formation-continue.jpg

Terug naar actueel